Hur få med sin partner?

Hur kan jag få med min partner i samtal?

Det är vanligt att den ena i en relation inte vill gå med i parterapi.

Den som vill gå i samtal och som känner att relationen behöver fördjupas, förbättras eller utvecklas kan behöva träna på att vara tydlig och uttrycka sina behov.

Eller om det är så att du inte får med din partner i samtal kanske du behöver stå upp lite mer för dig själv! Om du upplever att relationen inte mår bra ska du inte bara acceptera ett nej. Försök istället förklara för din partner att relationen är viktig för dig och att du vill att ni ska få det bättre tillsammans. Om du uttrycker att du inte mår bra i er relation, då kanske din partner blir mer villig att gå med i samtal.

Om ni som par inte klarar av att hantera era problem på egen hand, då är risken stor att relationen successivt bara blir sämre och sämre. Nu är det dags att ni tar ansvar för ert Välmående! Men om du ändå inte får med dig din partner så kan du fundera på hur länge du kan tänka dig att bara leva på som det är?

Eller så kan du börja gå i samtal, terapi, coaching på egen hand. Det är så klart bättre om ni kommer tillsammans men om den ena partnern absolut inte vill gå i samtal då är det bättre att gå själv än att inte gå alls.

Att gå i samtal själv kommer att göra dig tryggare och starkare. Du får nya verktyg att jobba med och på sikt kanske du vågar göra ett nytt försök att få med dig din partner.

Fåglar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait