Några tips till er i relationer

Var tydlig med dina behov

Hur gärna du än vill så kan din partner inte veta vad du önskar, behöver och vill ha….. Du behöver tala om det….. och, ja, du kan behöva vara tjatig….. Men försök uttryck dina önskemål på ett kärleksfullt och ödmjukt sätt – utan att anklaga. Din partner gör ju faktiskt så gott han/hon kan utefter sin egen förmåga….. 

Vi har alla olika behov och det kan vara svårt att förstå en annan människas behov, även om vi lever tätt intill i en nära relation. Du kan därför inte vara tydlig nog…..

Acceptera varandras olikheter

I början av en relation kan vi attraheras av varandras olikheter, och vi tycker det är spännande och uppfriskande. Tyvärr är det ganska vanligt att vi senare in i relationen ”stör” oss eller blir upprörda över dessa olikheter. Försök då tänkt tillbaka hur det var i början av er relation, när du inte alls störde dig på din partner. Utgå ifrån att din partner alltid vill dig ditt bästa, och att han/hon inte retar dig med vilje.

Välj den mest kärleksfulla handlingen

Ibland är livet svårt, tungt och hårt. Vi vet inte hur vi ska hantera olika situationer. Vi vet inte vad vi ska säga eller göra. Det mest användbara verktyget i sådana situationer har för oss varit att hitta tillbaka till närvaron och medvetenheten. Att återknyta kontakten med sin partner, genom medveten närvaro och meditation. 

Vår erfarenhet är den att när vi hamnar i svåra situationer med vår partner så beror det oftast på att vi bara rusar på. Vi slutar se, uppmärksamma och uppskatta vår partner. Vi hamnar i en nedåtgående spiral.

Lär er att kompromissa

Vi är olika, och tycker olika. Vi har olika behov, önskemål o.s.v.
Ibland vill vi olika saker och då behöver vi kompromissa. Vi ska så klart inte gå över våra gränser. Då behöver vi säga stopp! Men ibland kan vi behöva gå med på saker som vi inte tycker är helt kul. Om du bryr dig om din partner och du kan tänka dig att ”ställa upp” så gör det. Det kan t.ex. vara gå en promenad, gå på en fest, åka på en resa.

Ibland behöver vi också göra saker på egen hand. om det är något du verkligen vill göra, ,men din partner verkligen inte vill. Prata om det och kom fram till en lösning som känns okej för er båda.

Vårda ert sexliv

Att vårda sitt sexliv kan se väldigt olika ut i relationer. Det bästa ni kan göra är att prata om det med varandra. Om ni tycker det är svårt att prata om det på egen hand så kan ni ta hjälp av en tredje part i samtal. Prata om vad ni gillar och vad ni inte gillar. Prata om hur ofta ni vill vara intima med varandra. Vad innebär intimitet för dig? Förklara för varandra.

Om ni båda vill ha sex, men har svårt att få till det, då kan ni bestämma en viss dag i veckan som är er sexdag. Då behöver det inte bli diskussion, utan båda vet vad som gäller. Det är ofta ett fint sätt att få igång intimiteten igen.

Rosa blomma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait