Ömma punkter i en parrelation

sårbarhet i en kärleksrelation

Det hör till att vara sårbar i en kärleksrelation, eftersom vi är mer känslomässigt ”nakna” när vi är tillsammans med dem vi älskar. Ibland uppstår stunder då vi råkar såra varandra med vårdslösa ord eller handlingar. Oftast går dessa stunder fort över. Det kan smärta att bli sårad av sin partner men det passerar ganska obemärkt förbi.

Men nästan alla av oss har ett område som är lite extra känsligt. När ett sådant tillfälle dyker upp och vi blir sårade av vår partner, kan det kännas som en attack och hela vår väld rasar samman, och relationen far illa.

Ömma punkter

En öm punkt kan definieras som ett överkänsligt ställe som uppkommit genom att ett anknytningsbehov upprepade gånger förbisetts….. alltså att vi inte har fått våra behov tillfredsställda…… av våra föräldrar, släktingar, familj, tidigare partners eller nuvarande partners…. (Läs mer om anknytning här.)

Emotionellt Fokuserad Parterapi och Parrelationscoaching

Vi erbjuder par att jobba med sina sårbarheter och ömma punkter för att stabilisera och förbättra relationen mellan er. Det innebär att ni kommer uppleva och känna större respekt och förståelse av era reaktioner och varför ni agerar och reagerar som ni gör. Syftet är att ni ska veta när ni ska hålla igen, lyssna eller ge kärlek i stället för att skapa avstånd genom dysfunktionella affekter.

Se utbud under, EFT Parterapi, Coaching och Kurser.

Varmt välkomna att höra av er. Alla är värda att leva i en kärleksfull och trygg relation!

info@parrelationer.one , martin@morbacka.se , camilla@morbacka.se

Katter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait