Var nyfikna på varandra

Ibland kan vi undra hur vår partner egentligen fungerar, när han eller hon gör något som vi själva tycker är ett märkligt beteende. Det bästa vi kan göra då är att vara nyfikna, och öppna. Att försöka förstå är en bra början….. men det ska även vara ömsesidigt, det är inte bara en som ska anpassa sig, utan båda behöver vara nyfikna och försöka förstå varandra.

Vi brukar säga så här ”Hur viktigt är det här för dig”? På en skala 1 till 10 hur viktigt skulle du säga att det här är? Om det inte är så viktigt så kanske det inte behöver en lösning just nu, men troligtvis så kommer ni behöva ta tag i det förr eller senare, så kanske bättre att göra direkt istället för att skjuta upp.

Ju tryggare ni är i er relation desto enklare kommer era olikheter bli att hantera. För olikheter det har vi, och det behöver vi lära oss att acceptera. Det är när en olikhet blir alldeles för jobbig för oss att acceptera som vi behöver ta upp det till diskussion. Kommunikation är det viktigaste här.

Vi behöver acceptera varandras olikheter, men vi behöver också respektera varandra och någon i relationen upplever ett problem på något område. Kommunikation är lösningen.

Det kan vara svårt på egen hand att lösa olika problem eftersom den ena kan uppleva sig anklagad eller påhoppad, även om det inte är menat så….. och konflikten är igång…..

Hos oss får ni hjälp med att förstå och komma närmare varandra. Kontakta oss på info@parrelationer.one så hittar vi en lösning som passar er!

Pusselbitar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait