Förväntningar på din partner och på relationen

Förväntningar

För stora förväntningar på din partner kan leda till besvikelser. Det är sunt att ha vissa förväntningar, men låt dem vara realistiska och försök uttryck vad du önskar, vill ha och behöver på ett kärleksfullt och ärligt sätt. Även om det kan vara läskigt att säga vad men vill ha, kanske på grund av rädsla över att känna sig krävande eller besvärlig.

Skapa balans

Att ha orealistiska förväntningar leder ofta till besvikelser och är motsatsen till att lära sig förstå varandra. Genom att samtala och vara lyhörda för varandras viljor och önskemål, kan ni skapa en skön känsla hos er båda i relationen. Vi vill ju alla bli lyssnade på och förstådda.
Att ha inga förväntningar alls på sin partner kan också skapa besvikelser. Då känner man sig oviktig och inte sedd. Det handlar alltså om att skapa balans!!

Realistiska förväntningar

Tänk också på att vi kan aldrig förändra en annan människa. Det enda vi kan göra är att ändra vårt eget förhållningssätt, vilket leder till att den andra personen ändras i sitt förhållningssätt gentemot dig. Realistiska förväntningar på din partner är positivt och kan ge dynamik och energi till relationen, som behövs för att den ska kunna utvecklas och bygga på sann kärlek.

Besvikelser

Om ni känner igen er i att det finns stunder av besvikelser i relationen som skapar distans mellan er, försök att kartlägga vad som gör dig eller din partner besviken. Fundera också på vilka förväntningar eller vilken längtan som ligger bakom dessa besvikelser. Det är en god start för att veta vad ni skulle behöva prata om. Fundera på om det finns saker som du och din partner har svårt att prata om och vad det beror på. Kan det vara så att ni inte pratar om era förväntningar eller behov. Ni kanske har försökt att prata men inte lyckats förstå varandra. Ni kanske behöver bli bättre på att vilja förstå och lyssna på varandra.

Ta hjälp – Be om hjälp

Ibland kan det vara svårt att göra detta på egen hand.
Om ni vill ha vägledning och stöttning i er process, tveka inte att höra av er till oss.
Ni når oss enklast på info@parrelationer.one
Tillsammans hittar vi en lösning och något som passar er.
Med Kärlek, Camilla och Martin.

Förväntningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait