Konflikter är steg till utveckling

Att hamn i en konflikt är inget farligt, det kan till och med vara positivt och leda till något bra. Det är när vi hamnar i samma konflikt om och om igen som det kan bli destruktivt. Då behöver vi stanna upp, lyssna på varandra, kommunicera, försöka förstå, acceptera, och bli lite nyfikna på varandra. Nyfikna på hur din partner känner, tänker och tycker.

Kom ihåg, att vara oense är inget farligt. Det som är viktigt är att ni båda behåller ert lugn, och har ett gemensamt mål att vilja förstå varandra. Egentligen spelar det ingen roll vad ni säger, det är hur ni säger saker till varandra som är det viktiga. En konflikt som hanteras på ett konstruktivt sätt leder oftast till förståelse och utveckling.

Ballonger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait